Här har ni mig - Rebecca

Namn: Rebecca Lind

 

Födelsedag, ålder: 14 år fyllda den 28/4 i år

 

Längd: 163 centimeter kort

 

Mitt ursprung: Hälften svensk, hälften fransk

 

Hår- och ögonfärg: Mitt hår skulle jag nog säga är mellanbrunt för det mesta, även om det ljusnar på sommaren. Mina ögon är en blandning av mörkgrön och brun.

 

Min kamera: En Nikon D3100, samma som Johanna

 

Mina kamerakunskaper: På en skala från 1-10... Så ungefär 3. En fyra på sin höjd, jag fick faktiskt min första kamera för något år sedan bara och har hittills använt den för skojs skull. Men det är ju det det är - kul.

 

Jag fotograferar helst: Porträtt tror jag. Dels för att människor (till skillnad från t.ex djur) faktiskt fattar att man ska sitta still när någon vill ta en fin bild, och dels för att man lägger märket till alla fina detaljer som man aldrig annars tänker på hos personen man fotograferar.

 

Stad jag växt upp i: Göteborg. Har flyttat en gång, typ 500 meter längre upp på gatan, längre än så räckte tydligen inte kreativiteten.

 

Tre vackra filmer – enligt mig: Älskar film, det är baske mig något av det bästa som finns! Bäst är nog Titanic, Livet är underbart och såklart Peter Pan.

 

Fem underbara sånger - enligt mig: Jag kan faktiskt inte svara på denna. Lyssnar på så himla mycket olika, däremot kan jag lista fem favoritmusiker: Laleh, Kapten röd, Maroon 5, Håkan Hellström och Michael Jackson.

 

Tio ljuvliga böcker - enligt mig: Boktjuven, Fallen ängel-serien, Harry Potter, Hungerspelen, Cirkel-serien, Djävulens märke, Vargbröder, Robin Hood, Adzerk och Oliwer Twist.

 

Mitt smultronställe: Hemma. Och hemma är där mina vänner är.

 

Mina fem bästa egenskaper - enligt andra: Inte sjutton vet jag om det stämmer, men vad jag har hört så är jag positiv, mogen (om det nu ska tolkas som bra eller inte har jag ingen aning, tycker själv det låter ganska trist), lätt att prata med, artig och ärlig.

 

Vad mina drömmar har gemensamt: Resor och överlevnad. Drömmer alltid att jag är på väg någonstans, typ att jag paddlar med mina vänner i sydamerika och plötsligt så är vi vilse i en farlig skog och måste kämpa för våra liv att överleva. När jag tänker på det så har jag faktiskt grymt kul när jag sover.

 

En sanning om mig: Jag brukar alltid tänka på hur det jag säger låter när jag pratar och sedan jämföra med andra, och det slutar nästan alltid med att jag inser hur jäkla skum jag måste framstå. Har verkligen haft världens identitetskris sedan typ första dagen i skolan och försökt förstå hur man beter sig normalt, fram tills nu då jag insett hopplösheten i det projektet.

 

Höger eller vänsterhänt: Höger. Hade kunnat vara orginell och speciell och vänsterhänt annars. Men nejdå.

 

Tre saker jag skulle stå i kö en lång tid för: Riktiga vingar, en resa till Landet ingenstans eller världens bästa självförtroende i en ask

 

Om jag fick välja mellan att stå framför eller bakom kameran: Känner mig nog säkrast och bäst bakom kameran, men om jag lärde mig att inte vara så förbannat stel och hispig på andra sidan linsen så hade det alternativet nog varit roligast

 

Favoritfotograf (motivation varför): Känner inte till en enda fotograf om sanningen ska fram. Förutom min farfar, som jag inte ens har sett bildexempel på.

 

Favoritmodell (motivation varför): Inte för att jag är så insatt i det här heller, men ska det tvunget vara en välkänd modell så säger jag Keira Knightley. För att hon har världens finaste ansiktsproportioner och uttryck enligt mig. Eller Johanna. Eller mina systrar. För att de är vackra som daggdroppar och naturliga och lätta.

 

Om jag skulle beskriva min stil med tre ord: Bekväm, mönstrad, retro-flickig

 

Så här lång tid har jag bloggat: Försökt i typ tre år, på riktigt i sammanlagt ett halvår ungefär

 

Detta vill jag helst göra på min fritid: Rida, vara i stallet, prata och skratta med människor jag tycker om, fotografera, läsa, se på film, promenera och spela sällskapsspel. Är världens största och jobbigaste spelfantast haha.

 

Något jag verkligen står upp för: Utöver jämnställdhet, anti-mobbning, yttrandefrihet, miljö och djurrätt så finns det inget jag skulle vilja ändra så mycket på som hierarki bland människor. Nej, alla ska inte behöva veta "sin plats i gänget", alla ska få säga vad fan de vill utan att bli avbrutna och ingen ska behöva vara rädd för att delta i ett samtal av rädsla för att inte bli tagen på allvar. Respekt mot människor med andra ord.

 

 

 Jag är som en humla. Borde inte flyga men gör det ändå då och då.


Kommentarer
Postat av: Simone

OMG jag har inte fattat att ni lagt ut :O
JU SÅ KJUT ON DE FOTO JES DEN
haha,du och peter pan skulle vara söta tsm ^^

2013-07-23 @ 14:55:55
URL: http://lajla.bloggplatsen.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback